GARANTI - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

10 hurtige facts du måske, måske ikke vidste om plastik!

Plastikkens historie startede tilbage i 1860’erne og har været en fast del af vores dagligdag lige siden. Men hvad har effekten af plastikkens udvikling været? Her er 10 facts som du måske eller måske ikke vidste. 


1:
Helt op mod 90% af det plastikaffald, der findes i vores oceaner stammer fra alverdens flodsystemer. Hertil er det måske værd at nævne, at store mængder af  denne plastikforureningen stammer fra 10 store floder, hvoraf 8 af dem løber deres gang i Asien.

2:

Plastikemballage udgør 39,7% af det samlede plastikforbrug i Europa. Dette er også årsagen til, at vi hos ReStraw.dk benytter os af en mere bæredygtig emballage og indpakning. En indpakning der bidrager til, at vi med god samvittighed trygt kan sende dine genanvendelige sugerør direkte til din postkasse.

3:

Oceanerne indeholder 1 ton plastik for hver 5 ton fisk der findes under havets overflade. Et tal som sætter sine spor og udgør en stor trussel for livet under overfladen.

4:

Omkring 100.000 skildpadder, pattedyr bosiddende i havet, samt én million havfugle dør hvert år udelukkende grundet vores plastikforurening.

5:

Grundet vores alles ammens plastikforurening indtager vi mennesker også store mængder plastik, dette sker bl.a. gennem fødekæden. Faktisk spiser den gennemsnitlige person omkring 50.000 partikler af mikroplastik om året og ikke nok med det, så indånder vi omkring den samme mængde.

6:

Der udledes hvert år rundt regnet 8 millioner tons plast i verdenshavene. Dette svarer til at der hvert minut tømmes en fuld lastbil, direkte ud i havet.

7:

Der bruges 160.000 plastikposer i sekundet på verdensplan.

8:
Plastik er ikke kun et problem i havene. Plastikken findes også i vores natur her på land, og nej, plastikken skader ikke mindre fordi den efterlades på jorden. Det tager nemlig omkring 450 år for en plastikflaske at bryde ned i jorden. En information der måske er værd at tage med i sine overvejelser næste gang man overvejer at smide en plastikflaske. 

9:

Op mod 90% af jordens befolkning hævder, at de ville genbruge mere, hvis det blev gjort lettere. Derfor er vores mission at gøre det lettere for os alle sammen at genbrug. Se hele vores store udvalg af genanvendelige sugerørReStraw.dk

10:

Følgende produkter er pr. 1. januar 2021 blevet forbudt at sælge i EU:

  • Engangsbestik af plastik (gafler, knive, skeer og spisepinde)
  • Plastiktallerkener til engangsbrug
  • Sugerør af plast
  • Vatpinde af plast
  • Ballonpinde af plast
  • Oxo-nedbrydeligt plast, fødevarebeholdere og ekspanderede polystyrenkopper

 

Fri fragt fra 500,-

Alle bestillinger højere end dette beløb afsendes gratis.